Trektocht met paard & hond

Jij bent een dier
Ik ben dat niet
Samen wil ik met je reizen
Op je rug
Of naast je in mijn hand

Stappend in vrijheid
Zingend van vreugde
In het ritme van de eenvoud

Zoekend naar elkaar
Lerend van jou
Zoekend naar:

Wie ben ik?

Stromend als het water
In het uitmonden van de zee
Gesteund door elkaar
Sta ik voor je klaar

Stapvoets met 2 honden en 3 paarden door de natuur trekken. Onderweg van het ene naar het andere punt. We leven intens samen, als nomades zijn we onderweg. We leren hoe we onszelf en de  dieren kunnen begeleiden op een tocht door de natuur. We slapen in tentjes, koken op houtvuur, we laten het dagelijkse leven even ver achter ons en gaan ten volle op in dit avontuur. Zo zijn we even afgezonderd van de moderne luxe en proeven we van de eenvoud in de natuur.

Een frisse hinnik, blaf of een natte lik roept ons op om aan de dag te beginnen. Met goed gevulde buiken laden we een deel van onze bagage op het pakpaard, een deel op onze rug &  maken we ons klaar voor de tocht.

Met een paard/hond in je hand of onder je kont, als vriend, gezelschapsdier of pakpaard, stappen we rustig door een natuurlijke omgeving. Een stevig middagmaal geeft ons de energie weer verder te stappen en bij het vallen van de dag op zoek te gaan naar de volgende kamp- en slaapplaats.

Het houtvuur brengt ons ‘s avonds de mogelijkheid om een warme maaltijd te koken, gezellig samen te zitten, de dag samen af te ronden om dan warm in de tentjes te kruipen en te slapen.

Met ieders grenzen wordt rekening gehouden en enkel als je het wilt schuiven we ze samen in vreugde op.

De trektocht gaat dit jaar door in de regio van de Lesse.

VOOR WIE

Onze eerste tocht is voor jongeren van 12 – 16 jaar die zich in meer of mindere mate aangetrokken voelen tot paarden, honden of natuur, die een ervaring willen opdoen met honden en/of paarden tijdens een vierdaagse trektocht onder begeleiding van ervaren begeleiders. Jongeren die zin hebben om in groep met eigen grenzen te spelen.

Nieuw: Onze tweede tocht is voor jong- en oudere volwassenen, vanaf 16jaar. Tijdens deze tocht zullen we ook meer survivalskills inoefenen onderweg! !! Dit aanbod gaat niet door in 2021 !!

PRAKTISCH

12-16 jaar: woensdag avond 12/05/2021 tem zondag namiddag 16/05/2021

Belangrijk: Wij zullen zelf reeds ter plaatse zijn, dus dient u zelf in vervoer te voorzien! Deelnemers krijgen elkaars gegevens voor carpooling.

Prijs: 235 €
Max aantal deelnemers: 15
Inschrijven kan via de pagina ‘Agenda’

Voor kortingformules, kijk bij nuttige info.
Vroegboekkorting van toepassing tem 1 februari 2021