Creatieve Therapie

Spiegeltje spiegeltje in mijn hand, toon mij de weg in mijn innerlijke land!

Waar woorden tekort schieten, bieden creatieve handelingen een verrassende vertaling van onze innerlijke bewegingen & behoeftes.

Creativiteit maakt opening tot emotionele ontlading, tot ontspanning, maar begeleidt ons ook naar de diepere niveau’s in onszelf en kan een middel zijn om pijnlijke gebeurtenissen te verwerken. Het is de taal van het onbewuste die een vertaling vindt via onze handen. De uitdrukking die daaruit resulteert biedt op zijn beurt tal van mogelijkheden om tot inzichten te komen over uiteenlopende levensvragen of patronen waar je op botst.

We werken met verschillende materialen zoals klei, verf, pastelkrijt, houtskool, oliekrijt, … maar naast de gekende hand-creaties werken we ook met dans, theater, zang, trommels, …

Alle mogelijke middelen worden aangereikt om elk stukje van jou te bevrijden.

Deze vorm van therapie werkt voor alle leeftijden en is geschikt om rond uiteenlopende thema’s te werken:

Leer– en concentratiestoornissen, gedragsproblemen, emotionele blokkades, gebrek aan zelfvertrouwen en assertiviteit, trauma-verwerking, ontspanning & plezier, …

Je hoeft geen creatief talent te zijn om hier baat bij te hebben, het is de overgave en de vertaling die de puurste schoonheid naar boven brengt.

VOOR WIE

Voor kinderen, jongeren en volwassenen die via creatieve methodieken rond een persoonlijk thema of uitdaging willen werken, die eenvoudigweg willen ontladen of hun creatieve bron willen openen.

PRAKTISCH

Een sessie duurt 1 – 1.5u, naargelang het thema en de leeftijd van de klant, en gaat door in Laar.

Prijs: 40€/u