Hoefbekapping

Het leren “lezen” van een hoef is als het leren “lezen” van een verhaal in beweging.

Willem De Witte is sinds 2005 natuurlijk hoefbekapper en genoot van verschillende leermeesters uit verschillende strekkingen. Hij observeerde de wilde przewalskipaarden in Mongolie, dit bracht inzicht in de natuurlijke balans. Kennis en ervaringen komen voort uit het veelvuldig beoefenen van deze ambacht en het steeds zoeken naar de beste oplossingen.

De benaderingswijze is gebaseerd op begrip en respect, als een vanzelfsprekende sleutel tot samenwerking met elke viervoeter en zijn eigenaar.

U kan bij ons terecht voor:

  • Bekappingen van paarden, pony’s en ezels & het omschakelen van hoefijzers naar blootsvoets.
  • Oplossingen voor vele hoefproblemen zoals ondergeschoven hielen, barsten en scheuren, hoefbevangenheid, hoefkatrol, blokhoeven, misvormde hoeven, rotstraal, hoefblaren en ontstekingen, …
  • Ook dieren die moeilijkheden vertonen door fysieke- en/of gedragsproblemen kunnen genieten van onze bekapping!
  • Lessen in het natuurlijk bekappen om zelf het nodige onderhoud van uw viervoeter te voorzien. Dit kan steeds besproken worden – de lessen vinden plaats tijdens de bekapping. Afhankelijk van de eigen verworven kennis en vaardigheden bekijken we hoe we u het best kunnen begeleiden!
  • Indien gewenst kan u het nodige gereedschap om te bekappen bij ons verkrijgen.
  • Opmeten van hoefschoenen, wij hebben geen samenwerking/voorkeur voor met bepaalde merken doch we helpen u graag verder bij vragen en problemen hieromtrent!

PRAKTISCH

Mogen we u vriendelijk vragen bij aanvang van de afspraak ervoor te zorgen dat uw viervoeter gehalsterd is en er een vlakke verharde ondergrond is. Zo kunnen we de tijd optimaal benutten ten voordele van uw viervoeter.

Prijs: 40€/viervoeter + kilometervergoeding (0.36euro/km heen en terug, vanaf >5km verplaatsing). Indien de rij-afstand > dan 45min rijden is wordt er 40€/u gerekend, voor zowel de heen- als de terugrit.